Ideja o “Čajanki u 5“ je nastala uz želju da kulturu ispijanja čaja približimo gostima. Želeli smo da druženje uz toplu šoljicu nedeljom u 5 postane tradicija u Bašti, i već nakon samo nekoliko održanih čajanki, to mirisno druženje i jeste postalo prepoznatljivo za nas ove sezone.

Čajevi koji se nalaze na našem meniju jesu pažljivo birani tako da svako može pronaći sebi odgovarajuću mešavinu. Svi čajevi su rinfuzni i sastoje se od najkvalitetnijih sastojaka koji potiču iz Afrike, Indije, Kine, Japana i Šri Lanke. Bazu čaja čine crni, zeleni, beli ili crveni čaj, dok se arome sastoje od komadića voća, začina i cvetova.

Čajevi su organski i svaki tip čaja ima svoja mala pravila koja moraju da se poštuju, a ona se odnose na vreme potapanja i temperaturu vode. Čajeve služimo kao čaj za jednu, dve ili četiri osobe, uz obavezni slatki zalogaj. Za sve one koji ne podnose tein, u našoj ponudi se nalazi i rooibos čaj (crveni grm) koji potiče iz Afrike i on u sebi ne sadrži tein, te je lagan za ispijanje i u kasnijim satima.

Svratite do nas na toplu šoljicu magije, da zajedno odaberemo mešavinu koja će vam ove zime biti omiljena!

08

Prva Baština “Čajanka u 5“ u 2015. biće obeležena temom “Alisa u Zemlji čuda“ i ona se održava u nedelju, 4. januara. Poznati deo knjige, ali i filma, jeste upravo čajanka kod Ludog Šeširdžije koja je postala kult. Na Baštin način, mi ćemo pokušati da dočaramo tu atmosferu u nedelju i da goste animiramo detaljima iz Zemlje čuda. Pripremili smo posebno slatko posluženje samo za ovu priliku, ali i live svirku koja će pratiti našu temu.

Info i rezervacije na 062 8711475.

07

09

01

 

05